AAWO-Gjonaj Event – March 8, 2014

Standard

AAWO-Gjonaj Event

Albanian American Women’s Organization (Motrat Qiriazi) AAWO

Together with New York State Assemblyman Mark Gjonaj

Invite you to a free event:

Early Detection of Breast Cancer, and the Vital Role of Frequent Mammograms

Presentation by: Eva Milo Burnazi – Senior Radio-chemist at Memorial Sloan-Kettering Cancer Center of New York

* Light refreshments will be served *
Saturday, March 8, 2014 4:00-6:00pm
Bronx House – 990 Pelham Parkway South, Bronx, NY 10461

7-8 March 2014 Celebration

Standard
Dr. Anna Kohen, AAWO President

Dr. Anna Kohen, AAWO President

Albanian singer Fitore Mamaqi

Albanian singer Fitore Mamaqi

WOMAN OF THE YEAR AWARD – MERI KIRKAAlbanian singer Fitore Mamaqi

TEACHER OF THE YEAR AWARD – DRITA GJONGECAJ

TEACHER OF THE YEAR AWARD – DRITA GJONGECAJ

New York State Assemblyman Mark Gjonaj

New York State Assemblyman Mark Gjonaj

 

festa-e-7-8-marsit_aawo

Meri Muzina Kirka – Woman of the Year

Drita Gjongecaj – Teacher of the Year

Dinner Dance Program
6:00 – 6:45pm:  COCKTAIL HOUR

6:50pm:   WELCOMING REMARKS
By Dr. Anna Kohen, AAWO President

6:55pm:  TRIBUTE TO VAÇE ZELA
Short Documentary on the life of Vaçe Zela / Presented by Adem Belliu, Albanian Culture TV
Singing Performance by Renowned Albanian Singer, Fitore Mamaqi
Audience is invited to join dance‐along with last two songs: “Lëmza” & “Valsi i Lumturisë”

7:20pm:  AWARD PRESENTATIONS

2014 WOMAN OF THE YEAR AWARD – MERI KIRKA
Presented by Dr. Anna Kohen
President of AAWO Motrat Qiriazi

2014 TEACHER OF THE YEAR AWARD – DRITA GJONGECAJ
Presented by Beti Beno, Esq.
Vice President of AAWO Motrat Qiriazi

7:45pm:      RAFFLES ANNOUNCEMENT
By Eva Burnazi, AAWO Board Member

8:00pm:  DINNER
8:00 – 9:30pm
Dinner & Dancing

9:30 pm
Announcing Raffle Winners
Coffee, Tea, Dessert Served

10:30 pm
Closing Remarks by Geris Duma

Music and Dancing Continues till 11:00pm.

HUMAN RIGHTS INSTITUTE: WHO ARE THE ALBANIANS?

Standard

The Human Rights Institute at Kean University will host a lecture and discussion, titled Who are the Albanians? on Thursday, November 14, at 6:30 p.m. in the University Center Little Theatre. His Excellency Ferit Hoxha, Ambassador and Permanent Representative of Albania to the United Nations, will discuss the political history and culture of Albania, Dr. Anna Kohen, president of the Albanian-American Women’s Organization, will share her family’s experience during the Holocaust and her own experience growing up in Albania, and Mr. Endri Merxhushi, chair of the Albanian-American Organization Chameria, will speak about his growing up during the communist regime as an Albanian with roots in Chameria. Dr. Gilbert Kahn, professor of political science at Kean, will moderate the panel.

For more details, go to this Kean University link:  http://www.keanxchange.com/content/academics/human-rights-institute-who-are-albanians

WhoAreTheAlbanians

Shoqata e grave AAWO “Motrat Qiriazi” në veprim Nga Ariana Elezaj

Standard

Shoqata e grave shqiptare- amerikane “Motrat Qirizi” ka një mision kuptimplot e njerëzor, e ka vënë veten në shërbim të familjeve të komunitetit shqiptar në diasporë, në ndihmë të njerëzve në nevojë ,e sidomos grave e fëmijve.

Duke përmbushur këtë mission e duke ecur në gjurmët e traditës së saj shumë vjeçare kjo shoqatë ditën e Diel në datën 3 Nëntor 2013 në bashkëpunim me Italian-American Cancer Society dhe me mbështjen e palodhur të zyrës të asembleistit të distriktit Nr. 80 në Bronx Zotit Mark Gjonaj zhvilloi në Bronx House mamografi për gra shqiptare dhe amerikane me sigurime ose pa sigurime shëndetsore.

PDF: AAWO Free Mammogram Event

AAWO Free Mammogram Event